Ретки су они који не воле сладак укус јагода,али проблем је што оне брзо губе на свежини.Ево како да сачувате омиљену посластицу од пропадања.
Извор: ( 24 сата )
Са топлијом сезоном стижу нам укусни плодови које сви воле: јагоде,трешње,грожђе,лубенице, диње.
Међутим,проблем је што ови плодови кратко трају, брзо губе на свежини и ускраћују нам уживање у њиховом заносном укусу.
Ипак, постоји начин како да јагоде сачувате од пропадања. За почетак, направите мешавину јабуковог сирћета и воде у односу 1:10.
Јагоде потопите у овај раствор и оставите их неколико минута,затим их исперите,оцедите и пребаците на чисту кухињску крпу како би се што боље осушиле.
Након тога јагоде ставите у фрижидер,а требало би да после оваквог третмана остану свеже и до две недеље.



+ коментара + 1 коментара
ahaha smjesno!
Постави коментар